Followers

Showing posts with label kelas jahitan terengganu. Show all posts
Showing posts with label kelas jahitan terengganu. Show all posts

Tuesday, 7 January 2014

Ruang menjahit saya

Ini adalah gambar2 suasana kelas menjahit sy di 3 Lokasi berbeza.

1. Bengkel jahit di Meru, Klang





2.Bengkel jahit di Kg Padang Midin, Kuala Terengganu



 


3. Kelas jahit di Bandar Springhill, Lukut,
 Port Dickson  .... umah saya







Friday, 13 December 2013

kelas terengganu disember di tunda

Assalamualaikum.. 

petang ni sy nk maklumkan satu berita, sebab terpaksa tunda kelas di terengganu pada bulan disember ini kerana sy diarahkan menghadiri kursus di JOHOR 

SAYA MOHON MAAF KEPADA SEMUA BAKAL2 STUDENT SY.

walaubagaimanapun, kelas tersebut akan sy gantikan pada tarikh 15hb January 2014 sehinnga 18hb January 2014.

utk kelas january ini

15hb January Rabu
16hb January Khamis
17hb January Jumaat
18hb January Sabtu



bukti sy kene gi kursus yea.. he he



Thursday, 7 November 2013

Kelas menjahit terengganu disember 2013

Assalamualaikum. ..

Atas permintaan ramai.  Cuti sekolah hujung tahun ni sy akan ke terengganu lagi.. utk mengadakan kelas menjahit
1. Baju - rm250
2. Telekung - rm250
3. Tudung - rm250
4. Langsir - rm500 ( rujuk post kelas langsir terengganu)

maklumat kelas:
1. lokasi kelas di lot 1275 jalan masjid, kampung padang midin...
*dari kuala terengganu ke kuala berang,, selepas proton edar.. ada trafic light belok ke kanan, nampak kedai HOUSE OF HEALIN di jalan masjid padang midin..terus kedalam ,, selepas masjid , bangunan kemas, terus lagi sikit,, ada kedai BUTIK IMAN DAMAI di sebelah kanan... kelas di situ..


2. kelas bermula 9 pagi hingga 1 baju siap... 1 baju belajar jahit dan siap dalam sehari sahaja,, kelas bersifat intensif... sebab tu sy tak ambik student ramai2 dalam 1 hari...

3. peralatan yg disediakan, mesin jahit lurus dan mesin jahit tepi...
termasuk kelengkapan lain seperti pembaris, gunting, kertas pola, alat tulis, span bahu, zip, butang dan lain-lain..

4. anda hanya sediakan kain cotton 4 meter dan benang yg sama warna kain...KECUALI DESIGN PEPLUM KENE 5M KAIN


5. jika ada mesin portable digalakkan membawa mesin anda, supaya memudahkan pengajaran kerana menggunakan mesin sendiri.


PILIHAN JENIS BAJU  (YURAN RM250 - 1 JENIS)
1. BAJU KURUNG TRADISIONAL / KAIN SUSUN TEPI
2. BAJU KURUNG RIAU / KAIN LIPAT BATIK
3. BAJU KURUNG MODEN / KAIN DUYUNG 2 KEPING
4. BAJU KURUNG PEPLUM / KAIN KEMBANG PAYUNG
5. JUBAH EMPIRE CUT
6. JUBAH PRINCES CUT
7. JUBAH A CUT
8. TUDUNG (3 JENIS , ARIANI, SYRIA DAN TWIST) (BAWA KAIN LYCRA 2M)
9. TELEKUNG (bawa kain cotton bidang 60" 4.5m dan renda 4.5m)

*KELAS LANGSIR SY AKAN UPDATE DESIGN*

Tarikh kelas utk booking,

20 DIS jumaat  

21 DIS sabtu     

22 DIS ahad      

24 DIS selasa khas utk langsir

25 Dis rabu khas utk langsir
       

untuk booking tarikh kene bayar deposit rm100 dlm akaun sy,,,
CIMB 0510 0004564 524 HAIRIYANTI MOIN,,,,,


Utk kelas tudung ada 3 design yg diajar ariani, Twist & Syria. 





Monday, 26 August 2013

KELAS MENJAHIT DI TERENGGANU NOVEMBER 2013

utk kali ke empat saya akan mengadakan kelas menjahit baju dan telekung di kuala terengganu pada NOVEMBER 2013 nanti...

sesiapa berminat boleh booking.... cepat yea,,,, tempat sgt terhad...hanya 4 student pada 1 hari.

maklumat kelas:
1. lokasi kelas di lot 1275 jalan masjid, kampung padang midin...
*dari kuala terengganu ke kuala berang,, selepas proton edar.. ada trafic light belok ke kanan, cari jalan masjid padang midin..terus kedalam ,, selepas masjid , bangunan kemas, terus lagi sikit,, ada kedai BUTIK IMAN DAMAI di sebelah kanan... kelas di situ..


2. kelas bermula 9 pagi hingga 1 baju siap... 1 baju belajar jahit dan siap dalam sehari sahaja,, kelas bersifat intensif... sebab tu sy tak ambik student ramai2 dalam 1 hari...

3. peralatan yg disediakan, mesin jahit lurus dan mesin jahit tepi...
termasuk kelengkapan lain seperti pembaris, gunting, kertas pola, alat tulis, span bahu, zip, butang dan lain-lain..

4. anda hanya sediakan kain cotton 4 meter dan benang yg sama warna kain...


5. jika ada mesin portable digalakkan membawa mesin anda, supaya memudahkan pengajaran kerana menggunakan mesin sendiri.


PILIHAN JENIS BAJU  (YURAN RM250 - 1 JENIS)
1. BAJU KURUNG TRADISIONAL / KAIN SUSUN TEPI
2. BAJU KURUNG RIAU / KAIN LIPAT BATIK
3. BAJU KURUNG MODEN / KAIN DUYUNG 2 KEPING
4. BAJU KURUNG PEPLUM / KAIN KEMBANG PAYUNG
5. JUBAH EMPIRE CUT
6. JUBAH PRINCES CUT
7. JUBAH A CUT

PILIHAN MODUL B (YURAN RM200 utk 1 jenis shj)
1. TELEKUNG (bawa kain cotton bidang 60" 5m dan renda 5m)



Tarikh kelas utk booking,



1 NOV jumaat             


2 NOV sabtu              

3 NOV ahad (CUTI GANTI DEEPAVALI bagi Terengganu)            

4 NOV isnin
         

untuk booking tarikh kene bayar deposit rm100 dlm akaun sy,,, 
CIMB 0510 0004564 524 HAIRIYANTI MOIN,,,,, 




Suasana kelas di terengganu, bilik ada aircond... 4 mesin jahit dan 1 mesin jahit tepi disediakan

Saturday, 30 March 2013

KELAS MENJAHIT BULAN MAC 2013 DI TERENGGANU

Ini adalah suasana kelas pada tarikh 22 Mac hingga 25 Mac yang lalu...

di harap semua student sy dapat menfaatkan ilmu yg telah dipelajari...BEST OF LUCK SEMUA..

untuk makluman semua, 90% student sy adalah mereka2 yg bekerjaya,,, antaranya guru, pegawai bank, pegawai UPEN, businesswoman, lecturer, dan engineer,,, ada juga surirumah sepenuhmasa.

peserta hari pertama, kak Engku dan cikgu senyum sokmo..



Hari kedua, kak aida, ida, ain, dan fariza





hari ketiga, effa, aida, iqah dan nufie




hari ke empat, aida, normah, iqah dan rohani
normah yg ceria

siap juga akhirnya,, berpeluh menjahit peplum

ambik gamabr telekung rohani jer
ada antara mereka yg nak datang lagi,,,, sangat dialu alukan...


Friday, 15 March 2013

Kelas bulan Mei 2013



TARIKH
TEMPAT
NAMA
4/5/13
meru klang

1 Tila
2. Mira
3. Syuhadah
4

5/5/13
tiada kelas
 hari mengundi

11/5/13
meru klang
1 Sharifah 1
2deptiana
3 Annie
4 Latifah

12/5/13
 LUKUT, PD
1 PN AZREEN
2 Surianti



18/5/13
meru kalng
1 Alaina
2 Khairane
3 khaizatul
4 Fazlida

19/5/13
meru, klang
1. yati
2 Anis
3 Siti rahayu
4 Husband siti rohayu

24/5/13
Kuala terengganu
1 PN SITI
2 Azehan
3 Anisah
4 Norhazlina

25/5/13
Kuala terenggnu
1 PN SITI
2 Ida salim
3 kwn Ida salim
4 pn Noraida

26/5/13
Kuala terengganu
1 pn Nurul
2 Pn Aya
3 pn Ana
4
27/5/13
Kuala terengganu
1 pn Aziehan
2 pn Nurul
3 Anisah
4 Faridah

Booking Fees diperlukan utk confirm tarikh diatas milik anda

Sunday, 3 March 2013

KELAS MENJAHIT DI TERENGGANU MEI 2013

utk kali ke tiga saya akan mengadakan kelas menjahit baju dan telekung di kuala terengganu pada Mei 2013 nanti...semasa cuti sekolah..

sesiapa berminat boleh booking.... cepat yea,,,, tempat sgt terhad...hanya 4 student pada 1 hari.

maklumat kelas:
1. lokasi kelas di lot 1275 jalan masjid, kampung padang midin...
*dari kuala terengganu ke kuala berang,, selepas proton edar.. ada trafic light belok ke kanan, cari jalan masjid padang midin..terus kedalam ,, selepas masjid , bangunan kemas, terus lagi sikit,, ada kedai BUTIK IMAN DAMAI di sebelah kanan... kelas di situ..


2. kelas bermula 9 pagi hingga 1 baju siap... 1 baju belajar jahit dan siap dalam sehari sahaja,, kelas bersifat intensif... sebab tu sy tak ambik student ramai2 dalam 1 hari...

3. peralatan yg disediakan, mesin jahit lurus dan mesin jahit tepi...
termasuk kelengkapan lain seperti pembaris, gunting, kertas pola, alat tulis, span bahu, zip, butang dan lain-lain..

4. anda hanya sediakan kain cotton 4 meter dan benang yg sama warna kain...
tetapi kalau malas nk cari kain,, sy ada sediakan kain english cotton rm80 utk 4m.

5. jika ada mesin portable digalakkan membawa mesin anda, supaya memudahkan pengajaran kerana menggunakan mesin sendiri.

PILIHAN MODUL A 
1. BAJU KURUNG TRADISIONAL / KAIN SUSUN TEPI

 PILIHAN MODUL B 
1. BAJU KURUNG MODEN / KAIN LIPAT BATIK
2. JUBAH EMPIRE CUT ATAU PRINCES CUT

PILIHAN MODUL C 
1. TELEKUNG (bawa kain cotton bidang 60" 5m dan renda 5m)
2. jahit manik (semua bahan disediakan)


mesin yg akan student gunakan

tarikh kelas utk booking,

24 mei jumaat (kelas Baju kurung atau jahit manik)
peserta 1. Pn. Siti, manik
            2. Cik Aziehan 
            3. Pn Anisah
            4. Cik Norhazlina
            

25 mei sabtu (kelas baju kurung Moden atau jubah)
peserta  1. Pn Siti , kurung moden
             2. pn Ida salim
             3. pn ila
             4. pn nurul

26 mei ahad (kelas baju kurung, kurung moden atau Telekung)
peserta 1. Cik Nurul
               2.Cik aya
               3.  Pn ana
               4.  pn aida

27 mei isnin (kelas baju kurung moden atau Jubah)
peserta  1. Pn Anisah
             2. Cik Aziehan
             3. Pn faridah
             4. pn ana



untuk booking tarikh kene bayar deposit rm100 dlm akaun sy,,, hubungi sy untuk nombor akaun,,,,, 

Suasana kelas di terengganu, bilik ada aircond... 3 mesin jahit dan 1 mesin jahit tepi disediakan




Thursday, 20 December 2012

kelas menjahit baju dan manik kuala terengganu MAC 2013

suasana kelas di padang midin terengganu,, ada aircond yea...
Ramai yg bertanya pada saya untuk kelas di kuala terengganu.....

So, sy akan buat kelas menjahit di PAdang Midin, Kuala Terengganu
dari 22hb mac till 25hb mac....
sesiapa yg berminat boleh lah booking tarikh...
student boleh pilih MODUL/BAJU apa yg nak belajar.....

PILIHAN MODUL A 
1. BAJU KURUNG RIAU / PAHANG / KAIN SELISIH @ LIPAT BATIK
2. BAJU KURUNG PESAK GANTUNG / KAIN KIPAS BELAKANG
3. BAJU KURUNG TRADISIONAL / KAIN SUSUN TEPI
4. BAJU KURUNG KEDAH / KAIN SELISIH

 PILIHAN MODUL B 
1. BAJU KURUNG MODEN / KAIN DUYUNG 2 KEPING
2. BAJU KURUNG PEPLUM / KAIN PAYUNG
3. KEBAYA MODEN / KAIN DUYUNG 6 KEPING
4. KEBAYA TRADISIONAL / KAIN BELAH
5. JUBAH empire cut @ princess cut




PILIHAN MODUL C 
1. JAHITAN MANIK ASAS DAN LABUCI
2. JAHITAN MANIK SHIMMERING FLORA
3. JAHITAN MANIK CRUMBLe


TOLONG PROMOTE PADA KEKAWAN YEA....
cari ler kawan ramai-ramai..... yg berminat menjahit.

tarikh kelas utk booking, tapi 1 hari maximum 3 org pelajar shj:-

1.  22hb, jumaat -

2.  23hb, sabtu -

3.  24hb, ahad -

4. 25hb, isnin - 

kelas di kg padang midin kuala terengganu....
tak jauh drpd masjid padang midin
sapa cepat yea dia dpt........
bayaran BOOKING sebanyak rm100 utk setiap modul utk confirmkan kehadiran

LIST BAKAL STUDENT MAC 2013
1. SARAH
2. Noraida (kurung biasa, kurung moden dan jahitan manik labuci)*
3. Cik Shafiqah (kurung moden dan kurung peplum)
4. cikgu hayati (bj kurung tradisional dan jubah)
5. Pn Noor hidayati (baju kurung tradisional)*
6. Nur firdaus (baju kurung moden)
7. pn intan suhana (telekung atas permintaan hanya rm100)
8. pn rohani salim (telekung)
9. nurul (riau dan manik)
10. pn normah(baju kurung moden)

tarikh kelas yg telah dibooking  (confirmation booking hanya setelah bayaran deposit diterima)

1. 22hb = pn Noraida, pn Hayati,  pn Noor hidayati dan tengku zaharah

2. 23hb = pn noraida, Pn nor fariza dan pn ain

3. 24hb = pn noraida, cik shafiqah  dan Pn Nur firdaus

4. 25hb = cik shafiqah, pn intan suhana, pn rohani salim dan pn normah

_____________________________
PADA 3 mac 2013, semua tarikh telah penuh utk kelas bulan MAC....
TETAPI...
saya akan buat kelas lagi pada bulan Mei  dan Jun nanti,,, semasa cuti sekolah yea...
sesiapa yg berminat boleh ler booking utk bulan 5 atau 6 ikut tarikh dibawah

24 mei jumaat (wesak day)
25 mei sabtu
26 mei ahad
27 mei isnin


dan

5hb rabu
6hb khamis (cuti umum israk dan mikraj)
7hb jumaat
8hb sabtu

Tuesday, 20 November 2012

kelas di Padang midin, Terengganu


assalamualaikum semua,

pertama kali sy mengadakan kelas di terengganu atas permintaan pn tasya dan cik aqilah.......

mereka berminat nak belajar jahit kurung moden dan kain duyung sebab......
upah tempah baju kurung moden di terengganu mahal (biasanya rm 40 keatas, berbanding baju kurung tradisional hanya rm25)...

hari jumaat 16hb november... mereka dapat menyiapkan sepasang baju dalam tempoh 8 jam sahaja... start pukul 9am hingga 6pm.... rehat 1 jam.....

kelas ni sy tumpang kedai biras sy, pn ida... kedai beliau ada di jln masjid kg padang midin, dari main road tu terus jer ke dalam lepas masjid dan balai raya,
bole nampak kedai di sebelah kanan,,, BUTIK IMAN DAMAI...
terima kasih pn ida sebab benarkan sy menumpang sehari di situ.....
ada aircond lagi.. so kelas sgt selesa.

utk makluman, pn ida ni ada kedai tudung dan kelengkapan haji di tingkat atas GIANT kuala terengganu...
malah dalam masa terdekat ada kedai di GIANT gong badak pula....
semoga terus berjaya dan murah rezki...


Sunday, 7 October 2012

kelas jahit baju di kuala terengganu

Pada 14, 15 dan 16 nov,,,, kelas jahitan secara intensif baju kurung tradisional atau baju kurng moden akan diadakan di padang midin, kuala terengganu...
tempat terhad hanya 3 org pelajar utk 1 hari...
Cepat-cepat ...... call sy utk booking tempat.

Peserta pada 16hb....
1. Tasya
2. Nur Aqilah