KELAS JAHITAN INTENSIF

Uolls MINAT MENJAHIT ?

Kos UPAH JAHITAN yg semakin MAHAL?

Nak JAHIT BAJU SENDIRI dan family?

MESIN JAHIT ada tapi x reti guna?

Pernah menjahit, tapi dah lama dulu, TERLUPA?

Nak buat BUSINESS JAHITAN?

TAK NAK datang ke kelas jahit yang berkali-kali?

(Kalau rasa soalan diatas ada yang kene mengena dgn anda.. teruskan bacaan anda…)

********************************************************

NAK CARI KELAS JAHITAN???

SAYA FLORABEADZ ada penyelesaian nya..

Kepakaran saya membantu anda dengan MENJAHIT hanya dlm tempoh 1 HARI shj. Anda ‘zero knowledge’ jahitan atau yang x pernah sentuh mesin jahit, akan diajar sehingga pandai.

'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT!!!’

******************************************************

SPECIAL tak KELAS JAHITAN di FLORABEADZ ?

a. GURU yang BERTAULIAH ada DIPLOMA PERGURUAN, berpengalaman sebagai guru sekolah selama 10 tahun. Pengalaman sebagai guru jahitan bermula 2011 lagi.. so teknik pengajaran sgt senang dipahami.

b. Hanya perlu datang ke kelas 1 kali sahaja. JIMAT MASA, TENAGA DAN KOS PETROL

c. PENGAJARAN saya SIMPLE & PRAKTIKAL supaya menyenangkan pelajar mempelajari teknik-teknik jahitan.

d. ”MENJAHIT ITU SEMUDAH A B C di FLORABEADZ” , melalui bukti yang nyata, pelajar yang tiada asas jahitan pun boleh siapkan baju dalam masa 1 hari.

e. Harga UPAH JAHIT yang semakin MAHAL..Dengan ilmu jahitan FLORABEADZ,anda boleh mengurangkan kos rumahtangga dengan MENJAHIT PAKAIAN ANDA DAN ANAK-ANAK.

f. Bole jana pendapatan dengan BISNES JAHITAN selepas hadir ke kelas FLORABEADZ. Bisnes yg sangat-sangat lumayan utk disertai.

*******************************************************

CIRI-CIRI KELAS DI FLORABEADZ ACADEMY :

1. Sesuai utk semua golongan walaupun tiada asas menjahit . Peserta akan dapat mempelajari ilmu menjahit ini dlm 1 HARI SHJ UTK 1 PATEN, baju @ langsir @ telekung.

2. Bilangan peserta hanya 6 org maximum dalam 1 hari. Maka tumpuan lebih dapat diberikan oleh tenaga pengajar.

3. Kelas hanya di hari SABTU @ AHAD shj... kelas ini sangat sesuai utk yg mereka bekerja. Waktu kelas 8 jam (9am-6pm)

4. Peserta akan menjahit baju menggunakan ukuran badan sendiri atau isteri. Maka pola yg dihasilkan semasa dalam kelas nanti boleh digunakan utk menjahit baju tersebut pada lain kali.

5. Kelas BERHAWA DINGIN, ada tempat SOLAT, LUNCH FREE, bahan KAIN FREE dan segala PERALATAN MENJAHIT disediakan. Datang lenggang kangkung je 

6. Lokasi kelas ADA 2 tempat, hanya 2 ni shj;

a. MERU, KLANG – Lot 4779 Batu 1 Jalan Paip Meru , Klang

b. SEREMBAN - NO 54, Jln Belida 11, Tmn Bukit Chedang fasa 2

********************************************************

Terdapat pelbagai jenis jahitan yang boleh dipilih untuk datang kelas praktikal intensif siap & pandai 1 hari antaranya…

BAJU KURUNG PESAK, KURUNG MODEN, BAJU MELAYU, TELEKUNG, LANGSIR DAN LAIN-LAIN.

bole klik 'YURAN KELAS' kat atas tu ye...

******************************************************


W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164

*********************************************************

p/s 1 : Kelas kami biasanya penuh SEBULAN dr tarikh kelas...Jadi anda perlu cepat booking untuk hadiri kelas jahitan untuk mengelakkan tarikh yang anda hendak belajar penuh..

“SENANG JE JAHIT”

Cikgu YANTI

Pengasas FLORABEADZ

https://www.facebook.com/florabeadz/

018-2878164


JUAL POLA

POLA BAJU, TUDUNG, TELEKUNG DAN LANGSIR UTK DIJUAL
JENIS
HARGA
Baju
1. Baju Kurung
2. Baju Kebaya Pendek
3. Baju Kebaya Labuh
4. Baju Kurung Moden
5. Baju Kurung Riau/ Pahang
6. Baju Kurung Pesak Gantung
7. Baju Kurung Kedah
8. Blaus
9. Baju Kurung Peplum
10. Baju Melayu 
1 saiz standard shj samaada
S, M, L, XL @ XXL bagi 1 jenis baju
RM20 dewasa
RM15 kanak2 (ikut umur)

JIKA 
ikut ukuran pelanggan
'custom made'
RM25 dewasa
RM20 kanak2
Kain@ Seluar
1. Kain Susun Tepi
2. Kain Lipat Batik (Selisih)
3. Kain Duyung 2 Keping
4. Kain Belah Depan
5. Kain Belah Belakang
6. Kain Duyung 6 Keping
7. Seluar Pallazo
8. Kain Kembang Payung(Peplum)
9. Kain kipas belakang
10. Seluar Baju Melayu
1 saiz standard shj samaada
S, M, L, XL @ XXL bagi 1 jenis baju
RM20 dewasa
RM15 kanak2 (ikut umur)

JIKA 
ikut ukuran pelanggan
'custom made'
RM25 dewasa
RM20 kanak2
Jubah
1. Jubah Empire Cut
2. Jubah Princess Cut
3. Jubah A Cut
4. Jubah Lelaki
1 saiz standard shj samaada
S, M, L, XL @ XXL bagi 1 jenis baju
RM40 dewasa
RM30 kanak2 (ikut umur)

JIKA 
ikut ukuran pelanggan
'custom made'
RM45 dewasa
RM35 kanak2
Pola Langsir untuk valance(kepala langsir)
1 design
RM40
Gaun kanak kanak (leher peter pan)
2 labuh (paras lutut dan kaki) 
rm40

Pola telekung dan Nota Cara Jahit
semua saiz, S M L XL
2 design muka

(cara smoking & ada getah)

RM100

NOTA :    018 28 78 164 FLORABEADZ
·         semua harga di atas belum termasuk kos pos.
·         kos pos laju; sekeping pola rm7, kalau lebih dr sekeping ikut berat masa pos
·         boleh pilih pola mengikut keperluan anda. hubungi sy 018-2878 164 YANTI
·         hanya pola baju/kain sahaja tanpa cara-cara menjahit.
·         selepas pembayaran sy akan lukis pola anda. Beri TEMPOH SEMINGGU utk sy siapkan pola dan diposkan.
·         Utk makluman pola sy tidak digunting yea,,,, pembeli perlu gunting sendiri... sebab kekadang sy ada tulis nota disamping lukisan pola tersebut utk memudahkan proses potong kain.

SEKIRANYA POLA CUSTOM MADE; mengikut ukuran badan pembeli.
kene tambah RM5 utk 1 design

BERIKUT ADALAH UKURAN YG PERLUKAN (sila ukur dlm inci)
1. lebar bahu
2. Labuh tangan
3. keliling dada
4. keliling pinggang
5. keliling punggung
6. labuh tengah belakang (dari tengkuk paras bahu ke paras pinggang)
7. bukaan hujung tangan
8. labuh baju (bagi JUBAH, sila ukur labuh baju dr tengkuk patas bahu ke kaki)
9. labuh kain/SELUAR
10 mercu ke mercu (jarak diantara 2 puncak buah dada)
                            (jika baju nak ada DAT)
11.CAWAT (utk seluar, ukur dr pusat melalui celah kelengkang ke                                                                 belakang sampai paras pinggang)
_____________________________________

KALAU NAK RUJUK SAIZ SILA KLIK SINI


1. SAIZ  LELAKI  KLIK INI POLA LELAKI DEWASA STANDARD


2. SAIZ KANAK KANAK  KLIK INI POLA KANAK2 STANDARD

3. SAIZ WANITA KLIK INI  POLA WANITA DEWASA STANDARD

____________________________________

CARA NAK GUNA  POLA SAYA, SILA KLIK POLA
____________________________________


keistimewaan pola saya?


1. Pola saya diperbuat daripada kertas yg tebal bukan daripada kertas minyak, maka boleh digunakan berulang-kali dan tidak mudah terkoyak (kertas ni macam kulit luar buku tulis @ latihan sekolah).


2. Pola sy bukan fotostat, custom made ikut tempahan tuan puan yea.. selepas sy dapat ukuran dan bayaran sy akan lukis pola itu. 


kertas pola sy yg tebal , bukan kertas minyak

Pola yg telah siap dilukis
3. CARA NK GUNA POLA http://florabeadz.blogspot.com/2014/09/cara-menggunakan-pola-baju.html
Post a Comment