Showing posts with label kelas jahitan. Show all posts
Showing posts with label kelas jahitan. Show all posts

Tuesday, 23 May 2017

KELAS MENJAHIT

𝑨𝑷𝑨
𝑫𝑼𝑳𝑼 𝑻𝑨𝑲 𝑷𝑨𝑵𝑫𝑨𝑰 𝑳𝑨𝑵𝑮𝑺𝑼𝑵𝑮 𝑴𝑬𝑵𝑱𝑨𝑯𝑰𝑻❟
𝑻𝑨𝑷𝑰 𝑫𝑨𝑯 𝑩𝑶𝑳𝑬𝑯 𝑨𝑴𝑩𝑰𝑲 𝑻𝑬𝑴𝑷𝑨𝑯𝑨𝑵 𝑴𝑬𝑵𝑱𝑨𝑯𝑰𝑻 
.
.
MACAM MANA TU??
Haa tulah hasilnya bila hadir kelas jahit florabeadz tau, best?😘
.
.
X PERCAYA???
Lepas attend kelas sehari je pulak tu, dah pandai jahit.. siap ambik tempahan wooo…😘
.
.
Akk pun macam uollss semua jgk, x de masa nak attend kelas menjahit yang berhari2 tu..
Kerja, anak2, dan segala macam tok nenek nk kene settle sebelum nk attend kelas jahit ni.
.
That’s why la akk buat kelas mcm ni, kelas express tau!
sehari je dtg kelas jahit dah boleh jahit baju..
Nak bagi Mudah dan cepat dgn belajar menjahit dlm 1 hari kat uollss...
x yah buang masa byk2 kan? ðŸ˜˜
.
.
X payah bayar duit minyak byk2..
X payah kalut setiap minggu nak cari masa ke kelas..
X payah bayar kos upah babysitter berhari2..
X payah pening2 nk beli peralatan dan bahan kain..
😓
.
HANYA BELAJAR SEHARI JE!!! Ramai Dah Boleh.. Uollss Bila Lagi???
.
.
Uollss boleh belajar menjahit..
√ Pelbagai jenis baju kurung.
√ Pelbagai jenis baju fesyen.
√ Pelbagai jenis jubah.
√ Pelbagai jenis pakaian kanak2.
√ Telekung dan bnyk lg.
√ Pelbagai jenis langsir.
.
.
.
Nak tak belajar menjahit???
kelas intensif tau😘
.
.
.
whatsapp/ sms >>> 018 28 78 164 Cikgu Yanti<<<
whatsapp/ sms >>> 018 28 78 164 Cikgu Yanti<<<
whatsapp/ sms >>> 018 28 78 164 Cikgu Yanti<<<
.
.
Kelas biasanya penuh SEBULAN dr tarikh kelas...So cepat-cepat booking untuk hadiri kelas jahitan di Florabeadz untuk mengelakkan tarikh yang uolls hendak pilih telah penuh.
“SENANG JE JAHIT” ðŸ˜
Cikgu YANTI
Pengasas FLORABEADZ
https://www.facebook.com/florabeadz/
018-2878164

Thursday, 15 December 2016

HASIL KELAS JAHITAN TERENGGANU DISEMBER 2016

suasana  kelas di Terengganu yg dah berlangsung pada 10 disember 2016 lepas... 
harap semua students berpuas hati..

next kelas tak tahu lagi bila, since sy tgh mengandung 6 bulan skrg.. due bulan 3 2017 sok.. rasanya lama lagi baru sy dapat ke terenggganu ni.. lagipun bukan  mudah nk setup kelas di tempat org.. sy nk usung semua kelengkapan menjahit termasuk mesin jahit..


SEMUA SIAP JAHIT BAJU.. DAN TERUS PAKAI.. 

CIKGU KAT TGH TU, TUDUNG OREN.. MEMBAWA PERUT YG MAKIN BESAR


BILIK YG SY SEWAKAN UTK KELAS INI.. ALHAMDULLIAH SGT SELESA..




Friday, 25 November 2016

KELAS JAHITAN INTENSIF



Uolls MINAT MENJAHIT ?
Kos UPAH JAHITAN yg semakin MAHAL?
Nak JAHIT BAJU SENDIRI dan family?
MESIN JAHIT ada tapi x reti guna?
Pernah menjahit, tapi dah lama dulu, TERLUPA?
Nak buat BUSINESS JAHITAN?
TAK NAK datang ke kelas jahit yang berkali-kali?
(Kalau rasa soalan diatas ada yang kene mengena dgn anda.. teruskan bacaan anda…)
********************************************************
NAK CARI KELAS JAHITAN???
SAYA FLORABEADZ ada penyelesaian nya..
Kepakaran saya membantu anda dengan MENJAHIT hanya dlm tempoh 1 HARI shj. Anda ‘zero knowledge’ jahitan atau yang x pernah sentuh mesin jahit, akan diajar sehingga pandai.
'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT!!!’
******************************************************
SPECIAL tak KELAS JAHITAN di FLORABEADZ ?
a. GURU yang BERTAULIAH ada DIPLOMA PERGURUAN, berpengalaman sebagai guru sekolah selama 10 tahun. Pengalaman sebagai guru jahitan bermula 2011 lagi.. so teknik pengajaran sgt senang dipahami.
b. Hanya perlu datang ke kelas 1 kali sahaja. JIMAT MASA, TENAGA DAN KOS PETROL
c. PENGAJARAN saya SIMPLE & PRAKTIKAL supaya menyenangkan pelajar mempelajari teknik-teknik jahitan.
d. ”MENJAHIT ITU SEMUDAH A B C di FLORABEADZ” , melalui bukti yang nyata, pelajar yang tiada asas jahitan pun boleh siapkan baju dalam masa 1 hari.
e. Harga UPAH JAHIT yang semakin MAHAL..Dengan ilmu jahitan FLORABEADZ,anda boleh mengurangkan kos rumahtangga dengan MENJAHIT PAKAIAN ANDA DAN ANAK-ANAK.
f. Bole jana pendapatan dengan BISNES JAHITAN selepas hadir ke kelas FLORABEADZ. Bisnes yg sangat-sangat lumayan utk disertai.
*******************************************************
CIRI-CIRI KELAS DI FLORABEADZ ACADEMY :
1. Sesuai utk semua golongan walaupun tiada asas menjahit . Peserta akan dapat mempelajari ilmu menjahit ini dlm 1 HARI SHJ UTK 1 PATEN, baju @ langsir @ telekung.
2. Bilangan peserta hanya 6 org maximum dalam 1 hari. Maka tumpuan lebih dapat diberikan oleh tenaga pengajar.
3. Kelas hanya di hari SABTU @ AHAD shj... kelas ini sangat sesuai utk yg mereka bekerja. Waktu kelas 8 jam (9am-6pm)
4. Peserta akan menjahit baju menggunakan ukuran badan sendiri atau isteri. Maka pola yg dihasilkan semasa dalam kelas nanti boleh digunakan utk menjahit baju tersebut pada lain kali.
5. Kelas BERHAWA DINGIN, ada tempat SOLAT, LUNCH FREE, bahan KAIN FREE dan segala PERALATAN MENJAHIT disediakan. Datang lenggang kangkung je 
6. Lokasi kelas ADA 2 tempat, hanya 2 ni shj;
a. MERU, KLANG – Lot 4779 Batu 1 Jalan Paip Meru , Klang
b. SEREMBAN - NO 54, Jln Belida 11, Tmn Bukit Chedang fasa 2
********************************************************
Terdapat pelbagai jenis jahitan yang boleh dipilih untuk datang kelas praktikal intensif siap & pandai 1 hari antaranya…
BAJU KURUNG PESAK, KURUNG MODEN, BAJU MELAYU, TELEKUNG, LANGSIR DAN LAIN-LAIN.
bole klik 'YURAN KELAS' kat atas tu ye...
******************************************************

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164
*********************************************************
p/s 1 : Kelas kami biasanya penuh SEBULAN dr tarikh kelas...Jadi anda perlu cepat booking untuk hadiri kelas jahitan untuk mengelakkan tarikh yang anda hendak belajar penuh..
“SENANG JE JAHIT”
Cikgu YANTI
Pengasas FLORABEADZ
https://www.facebook.com/florabeadz/
018-2878164

Saturday, 23 January 2016

Kelas 23h January. . Meru klang

Suasana kelas di meru..
Dan hasil jahitan student
Happy dah siap baju.. balik kene praktis ye...
Sy yg baju tshirt biru tu ;)







Saturday, 21 November 2015

Lokasi baru florabeadz di Seremban

Assalamualaikum dan salam senyumm...

Hari ni sy nk maklum.. lepas ni kelas florabeadz di lukut PD dah x da.. sebab sy dah berpindah ke Bukit chedang fasa 2 seremban.  So kelas sy pun akan buat di sini.. lebih dekat la org2 dr seremban dan senawang nk dtg..
Tepi jln je rumah ni senang nk cari... Insya Allah. .


Suasana kelas 2015

Ini adalah gambar terbaru kelas florabeadz 2015 di meru klang...











Saturday, 26 September 2015

Kelas jahit shawl

Assalamualaikum

Atas permintaan. . Sy akan buat pakej kelas jahit shawl. .
1. Shawl instant
2. Shawl 2 muka
3. Shawl ombak rindu
4. Inner magic
5. Inner awning


Fees rm230 termasuk kain dan lunch. Dtg bawak badan je😆

Contoh2 shawl yg akan di pelajari. . Ada gambar shawl ni dr sumber encik google


Shawl ombak rindu

Shawl 2 muka




Inner awning


Inner magic
Instant shawl



Instant shawl
Shawl 2 muka @ 2 face

Shawl ombak rindu

Monday, 31 August 2015

YURAN KELAS JAHITAN FLORABEADZ


 Assalamualaikum semua...
Ada sedikit perubahan yuran kelas jahit sy.. bukan naik harga tapi sy masukkan kos penyediaan bahan iaitu KAIN COTTON atau kain LYCRA atau kain langsir; bergantung pada design baju yg tuan puan pilih utk mengikuti kelas jahitan sy. Tujuan saya utk memudahkan tuan puan dan sy sendiri dalam proses pembelajaran jahitan di dalam kelas sy.
Kadar yuran ini berkuatkuasa pd 1 September 2015..
HArap Maklum yea..

YURAN UTK SETIAP PATEN (effective 1 September 2015)
 BAJU PEREMPUAN SEPASANG BAJU LELAKI SEPASANG

1. Kurung Tradisional – RM220

2. Kurung Pesak Gantung – RM220

3. Kurung Pahang / Riau – RM220

4. Kurung Kedah – RM220

5. Kurung Moden – RM220

7. Kurung Peplum – RM220

8. Kebaya – RM220

9. Kebaya Moden – Rm220

10. Jubah A Line – Rm220

11. Jubah Princess Cut – Rm250

12. Jubah Empire Cut – Rm250

13. Telekung – Rm250

14.. TUDUNG (3 Basic Paten Tudung Dan 1 Inner Magic) – Rm220

15. Kemeja - RM220

16. Blaus – RM220

17. Seluar Pallazo – RM200

18. Gaun Kanak-Kanak –RM220

19. Baju Muhaya,kain&tudung - RM300


ASAS JAHITAN - RM100

1. Jubah Lelaki – RM220

2. Kemeja – RM220

3. Baju Melayu; 2 Hari Kelas
A. Leher Cekak Musang – RM350
B. Leher Melayu Johor – RM350
C. Leher Raihan – RM350

***************************
PAKEJ LANGSIR     
       1.      1 Paten Valance
 a.      Pelmet & Scallop Rm250
 b.      Boxpleat & Scallop Rm250
 c.       Pelmet & Boxpleat Rm250

       2.      13 Jenis Pleats dan 
              basic langsir Rm500

       3.       Boxpleat  Valance Dan 
              Day Curtain Rm250

       4.      Eyelet Valance Dan
             Day Curtain RM250
***************************
Perhatian:Penambahan RM50
 Bagi Setiap Paten Jika Ada Permintaan Berikut Utk Menjahit SAMA ADA
1. Cuff Dihujung Lengan( Berbutang @Bergetah Atau Berzip)
2. Zip Nursing
3. Bentuk Leher Berbeza Selain Bulat

Sunday, 9 August 2015

Kelas jahit disyawal.. di lukut

Kelas jahit lukut

Di rumah sy di bandar Springhill lukut port dickson
dI no 247 jalan Springhill 2 / 8. Bandar Springhill lukut port dickson