KELAS JAHITAN INTENSIF

Uolls MINAT MENJAHIT ?

Kos UPAH JAHITAN yg semakin MAHAL?

Nak JAHIT BAJU SENDIRI dan family?

MESIN JAHIT ada tapi x reti guna?

Pernah menjahit, tapi dah lama dulu, TERLUPA?

Nak buat BUSINESS JAHITAN?

TAK NAK datang ke kelas jahit yang berkali-kali?

(Kalau rasa soalan diatas ada yang kene mengena dgn anda.. teruskan bacaan anda…)

********************************************************

NAK CARI KELAS JAHITAN???

SAYA FLORABEADZ ada penyelesaian nya..

Kepakaran saya membantu anda dengan MENJAHIT hanya dlm tempoh 1 HARI shj. Anda ‘zero knowledge’ jahitan atau yang x pernah sentuh mesin jahit, akan diajar sehingga pandai.

'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT!!!’

******************************************************

SPECIAL tak KELAS JAHITAN di FLORABEADZ ?

a. GURU yang BERTAULIAH ada DIPLOMA PERGURUAN, berpengalaman sebagai guru sekolah selama 10 tahun. Pengalaman sebagai guru jahitan bermula 2011 lagi.. so teknik pengajaran sgt senang dipahami.

b. Hanya perlu datang ke kelas 1 kali sahaja. JIMAT MASA, TENAGA DAN KOS PETROL

c. PENGAJARAN saya SIMPLE & PRAKTIKAL supaya menyenangkan pelajar mempelajari teknik-teknik jahitan.

d. ”MENJAHIT ITU SEMUDAH A B C di FLORABEADZ” , melalui bukti yang nyata, pelajar yang tiada asas jahitan pun boleh siapkan baju dalam masa 1 hari.

e. Harga UPAH JAHIT yang semakin MAHAL..Dengan ilmu jahitan FLORABEADZ,anda boleh mengurangkan kos rumahtangga dengan MENJAHIT PAKAIAN ANDA DAN ANAK-ANAK.

f. Bole jana pendapatan dengan BISNES JAHITAN selepas hadir ke kelas FLORABEADZ. Bisnes yg sangat-sangat lumayan utk disertai.

*******************************************************

CIRI-CIRI KELAS DI FLORABEADZ ACADEMY :

1. Sesuai utk semua golongan walaupun tiada asas menjahit . Peserta akan dapat mempelajari ilmu menjahit ini dlm 1 HARI SHJ UTK 1 PATEN, baju @ langsir @ telekung.

2. Bilangan peserta hanya 6 org maximum dalam 1 hari. Maka tumpuan lebih dapat diberikan oleh tenaga pengajar.

3. Kelas hanya di hari SABTU @ AHAD shj... kelas ini sangat sesuai utk yg mereka bekerja. Waktu kelas 8 jam (9am-6pm)

4. Peserta akan menjahit baju menggunakan ukuran badan sendiri atau isteri. Maka pola yg dihasilkan semasa dalam kelas nanti boleh digunakan utk menjahit baju tersebut pada lain kali.

5. Kelas BERHAWA DINGIN, ada tempat SOLAT, LUNCH FREE, bahan KAIN FREE dan segala PERALATAN MENJAHIT disediakan. Datang lenggang kangkung je 

6. Lokasi kelas ADA 2 tempat, hanya 2 ni shj;

a. MERU, KLANG – Lot 4779 Batu 1 Jalan Paip Meru , Klang

b. SEREMBAN - NO 54, Jln Belida 11, Tmn Bukit Chedang fasa 2

********************************************************

Terdapat pelbagai jenis jahitan yang boleh dipilih untuk datang kelas praktikal intensif siap & pandai 1 hari antaranya…

BAJU KURUNG PESAK, KURUNG MODEN, BAJU MELAYU, TELEKUNG, LANGSIR DAN LAIN-LAIN.

bole klik 'YURAN KELAS' kat atas tu ye...

******************************************************


W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164

*********************************************************

p/s 1 : Kelas kami biasanya penuh SEBULAN dr tarikh kelas...Jadi anda perlu cepat booking untuk hadiri kelas jahitan untuk mengelakkan tarikh yang anda hendak belajar penuh..

“SENANG JE JAHIT”

Cikgu YANTI

Pengasas FLORABEADZ

https://www.facebook.com/florabeadz/

018-2878164


Saturday, 23 July 2016

kelas ogos

update sehingga tarikh hari ini  23 julai 2016
sapa yg nk booking bole a whatsap sy terus ye..


6 OGOS
sabtu
MERU
full

7 OGOS
Ahad
MERU
full

13 OGOS
Sabtu
SEREMBAN
full

14 OGOS
Ahad
SEREMBAN
ada 2 kosong

20 OGOS
sabtu
MERU
ada 3 kosong

21 OGOS
Ahad
MERU
ada 4 kosong

27 OGOS
Sabtu
SEREMBAN
ada 4 kosong

28 OGOS
Ahad
SEREMBAN
ada 4 kosong

31 ogos
rabu
seremban
PROMOSI KELAS POLA
ada 6 kosong


PROMOSI DAN DISKAUN

SEMPENA HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA.

dan SEMPENA HARI MALAYSIA


Saya buat kelas promosi khas utk peminat florabeadz..






Kelas melukis pola 4 jenis pola. 
Baju Kurung princess,
jubah princess,
Baju kurung kembang payung
skirt kembang payung.

YURAN hanya rm150.

tarikh/lokasi
31 ogos 2016                         16 September 2016
Seremban                               Klang


PERCUMA
"demo cara gunting kain dan cara jahit utk kurung princess cut".

Whatsap ye. 0182878164 yanti.
Limited seat only.

Thursday, 30 June 2016

SUSAHNYA NK Pergi BELAJAR JAHIT!

saja nk share pengalaman sy sendiri dulu...



dulu saya minat nk belajar jahit, tapi anak kecik2, lepas tu ada baby lagi.. niat nk belajar jahit selalu tergendala sebab masa terhad..
kelas jahit pula byk yang kena datang berkali kali, tak da pula yg buat intensif, dtg 1 hari je dah bole belajar semua bende utk sepasang baju..
susah betul..
tapi sebab dah minat sgt, sy pergi juga berulang alik.. payah nye Tuhan je tahu..
setiap kali nk tinggal rumah,, kene buat ni semua.
1. kemas rumah siap2
2. masak siap2
3. anak2 menangis sebab kena tinggal
4. drive sorang2 ke kelas.. ada kelas sy tu jauh perjalanan 1 jam.
so bila sy mulakan kelas jahit sy ni,, sy nk mudahkan mommies kat luar sana utk dapat ilmu menjahit..
'1 HARI JE, KELAS JAHITAN INTENSIF, FLORABEADZ'
'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT'

picture

just to share some picture










Sunday, 12 June 2016

TOTURIAL KURUNG PRINCES CUT

Gambar ni sy dapat dr fb, tapi x ingat sapa punye, sy pinjam ye,,
mohon maaf x letak nama tuan punya gambar.
cantik sgt baju beliau ni.


ini cara pola yg boleh hasilkan baju macam kat atas tu.. sila cuba ye.. kaji betul2 setiap bende dalam nota tu,, dah cuba buat pola baru la paham.. jgn tengok je.. then tanya macam2 soalan.. x cuba mana tahu apa yag betul atau tidak.




LUKIS ZIG ZAG



POTONG IKUT ZIGZAG

DAPAT 2 KEPING. UTK TENGAH DAN TEPI KIRI DAN KANAN


A-F tu typing error, tukar jd B-D




CARA POTONG KAIN,
ZIG ZAG SEBAGAI PANDUAN UTK MENGEMBANGKAN KAIN YANG AKAN DIPOTONG

me at 40...