Thursday, 21 September 2017

KELAS JAHIT KEBAYA TERENGGANU 2017

Assalamualaikum org Ghanu...

akk nk jejalan Ghanu lagi hujung tahun ni.. melawat anak buah baru.. sambil menyelam minum air...

akk nk buat kelas jahit la kat sanun.. khas tuk org Ghanu.. ada yg minat tak? 🙌

haa ni details kelas ye


################################################










Sis teringgin buat baju-baju macam dlm gambar ni sendiri?
😊😘😙

Baju kebaya tengah in trend kan..
Nak jimat masa belajar jahit.
Nak face to face dgn cikgu, senang nk tanya..senang nk belajar.😏
.
Kelas ni, khas utk uolls tau.
hanya weekend shj.
yg zero x pernah jahit pun bole, janji minat ada tau.😊
.
peralatan semua cikgu sediakan, bawa badan je nk belajar jahit dgn florabeadz, x yah pening-pening cari kain or gunting 😌
**********************************************
.
SET A. Kelas Jahit Super Kebarung
.
yuran rm550
tempoh kelas 2 hari (Jumaat & Sabtu)
.
belajar ni ye
1. kebarung
2. kebarung riau
3. kain lipat batik
4. kain kipas belakang
.
percuma; (bernilai rm100)
1. Bahan kain utk kelas 2 pasang
2. Nota pola baju kurung moden dan nota pola jubah A cut
.
ATAU😎

.
SET B. Kelas Jahit Super Kebaya
.
yuran rm550
tempoh kelas 2 hari (Jumaat & Sabtu)

.
belajar ni ye
1. kebaya kelepet
2. kebaya moden
3. kain duyung 2 kpg
4. kain lipat batik
.
percuma; (bernilai rm100)
1. Bahan kain utk kelas 2 pasang
2. Nota pola baju kurung moden dan nota pola jubah A cut
.
.
***********************************************
.
tempat   : KOMPLEKS MDM,KAMPUNG TELAGA MENGKUDU,

                 TERENGGANU  (Jalan Kuala Berang)
hari        :  Jumaat dan Sabtu
tarikh     : 1 dan 2  disember 2017
masa     :  9am hingga 6pm


p/s; ni gambar suasana kelas last year di terengganu.. amat selesa dgn aircond yg sejuk dan kawasan luas.






***********************************************
.
nak details tarikh kelas bole klik ni ye...
.

http://www.wasap.my/60182878164/kebayaTRG
.
***********************************************

😍😍😍
Jom la. Bole melaram dgn kebaya raya tahun depan


#kelasjahitsuperkebaya
#kelasjahitsuperkebarung


KELAS JAHITAN KEBAYA

Sis teringgin buat baju-baju macam dlm gambar ni sendiri?
👚👚👗👗😍😍

Baju kebaya tengah in trend kan..😘
.

GAMBAR SUMBER GOOGLE

GAMBAR SUMBER GOOGLE






GAMBAR SUMBER GOOGLE




Nak jimat masa belajar jahit.
Nak face to face dgn cikgu, senang nk tanya..senang nk belajar.
.
Kelas ni, khas utk uolls tau.😍
hanya weekend shj.
yg zero x pernah jahit pun bole, janji minat ada tau.
.
peralatan semua cikgu sediakan, bawa badan je nk belajar jahit dgn florabeadz, x yah pening-pening cari kain or gunting ðŸ˜€ðŸ˜
.
#kelasjahitsuperkebarung
#kelasjahitsuperkebaya
👀

**********************************************
.
set a. Kelas Jahit Super Kebarung👚
.
yuran rm450 
tempoh kelas 2 hari (Sabtu & Ahad)
.
belajar ni ye
1. kebarung
2. kebarung riau
3. kain lipat batik
4. kain kipas belakang
.
percuma; (bernilai rm100)😍😊
1. Bahan kain utk kelas 2 pasang
2. Nota pola baju kurung moden dan nota pola jubah A cut
.
.
***********************************************
.
set b. Kelas Jahit Super Kebaya👗
.
yuran rm450 
tempoh kelas 2 hari (Sabtu & Ahad)
.
belajar ni ye
1. kebaya kelepet
2. kebaya moden
3. kain duyung 2 kpg
4. kain lipat batik
.
percuma; (bernilai rm100)😊😘
1. Bahan kain utk kelas 2 pasang
2. Nota pola baju kurung moden dan nota pola jubah A cut
.
.
***********************************************
.
kelas di lokasi,sila pilih.👇👇👇
.
1. Meru Klang (jln paip, meru)
.
2. Seremban (tmn bukit chedang fasa 2)
.
3. Bangi Sentral (belakang kompleks PKNS Bangi)
👀😀
.
***********************************************
.
nak details tarikh kelas bole klik ni ye...👇
.
http://www.wasap.my/60182878164/kelasjahitsuper
.
http://www.wasap.my/60182878164/kelasjahitsuper
.
http://www.wasap.my/60182878164/kelasjahitsuper
.
***********************************************

Jom la. Bole melaram dgn kebaya raya tahun depan
😍

#kelasjahitsuperkebaya
#kelasjahitsuperkebarung

Monday, 4 September 2017

kelas menjahit

UPAH JAHIT semakin MAHAL kan?
Nak JAHIT BAJU SENDIRI dan family? JIMAT KOS
MESIN JAHIT ada tapi x reti guna?
Pernah menjahit, tapi dah lama dulu, TERLUPA?
TAK NAK datang ke kelas jahit yang berkali-kali? MASA TERHAD.
anda rasa macam tu ke? nak BELAJAR JAHIT?
********************************************************
NAK CARI KELAS JAHITAN???
SAYA FLORABEADZ ada penyelesaian nya..
Kepakaran saya membantu anda dengan MENJAHIT hanya dlm tempoh 1 HARI shj. Anda ‘zero knowledge’ jahitan atau yang x pernah sentuh mesin jahit, akan diajar sehingga SIAP SEPASANG BAJU.
'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT!!!’
******************************************************
SPECIAL tak KELAS JAHITAN di FLORABEADZ ?
a. GURU yang BERTAULIAH ada DIPLOMA PERGURUAN, berpengalaman sebagai guru sekolah selama 10 tahun. Pengalaman sebagai guru jahitan bermula 2011 lagi.. so teknik pengajaran sgt senang dipahami.
b. Hanya perlu datang ke kelas 1 kali sahaja. JIMAT MASA, TENAGA DAN KOS PETROL
c. PENGAJARAN saya SIMPLE & PRAKTIKAL supaya menyenangkan pelajar mempelajari teknik-teknik jahitan.
d. ”MENJAHIT ITU SEMUDAH A B C di FLORABEADZ” , melalui bukti yang nyata, pelajar yang tiada asas jahitan pun boleh siapkan baju dalam masa 1 hari.
e. Harga UPAH JAHIT yang semakin MAHAL..Dengan ilmu jahitan FLORABEADZ,anda boleh mengurangkan kos rumahtangga dengan MENJAHIT PAKAIAN ANDA DAN ANAK-ANAK.
f. Bole jana pendapatan dengan BISNES JAHITAN selepas hadir ke kelas FLORABEADZ. Bisnes yg sangat-sangat lumayan utk disertai.
*******************************************************
CIRI-CIRI KELAS DI FLORABEADZ ACADEMY :
1. Sesuai utk semua golongan walaupun tiada asas menjahit . Peserta akan dapat mempelajari ilmu menjahit ini dlm 1 HARI SHJ UTK 1 PATEN, baju @ langsir @ telekung.
2. Bilangan peserta hanya 6 org maximum dalam 1 hari. Maka tumpuan lebih dapat diberikan oleh tenaga pengajar.
3. Kelas hanya di hari SABTU @ AHAD shj... kelas ini sangat sesuai utk yg mereka bekerja. Waktu kelas 8 jam ( 9am-6pm )
4. Peserta akan menjahit baju menggunakan ukuran badan sendiri atau isteri. Maka pola yg dihasilkan semasa dalam kelas nanti boleh digunakan utk menjahit baju tersebut pada lain kali.
5. Kelas BERHAWA DINGIN, ada tempat SOLAT, LUNCH FREE, bahan KAIN FREE dan segala PERALATAN MENJAHIT disediakan. Datang lenggang kangkung je 
6. Lokasi kelas ADA 2 tempat, hanya 2 ni shj;
a. MERU, KLANG – Jalan Paip Meru , Klang, Selangor
b. SEREMBAN - Tmn Bukit Chedang fasa 2, Seremban, N9
********************************************************
Terdapat pelbagai jenis jahitan yang boleh dipilih untuk datang kelas praktikal intensif siap & pandai 1 hari antaranya…
BAJU KURUNG PESAK, KURUNG MODEN, BAJU MELAYU, TELEKUNG, LANGSIR DAN LAIN-LAIN.
******************************************************
*********************************************************
p/s 1 : Kelas kami biasanya penuh SEBULAN dr tarikh kelas...Jadi anda perlu cepat booking untuk hadiri kelas jahitan untuk mengelakkan tarikh yang anda hendak belajar penuh..
“SENANG JE JAHIT”
Cikgu YANTI
Pengasas FLORABEADZ

Thursday, 31 August 2017

DISKAUN HEBAT POLA BAJU 'SUPERPOLA'

NAK JIMAT pembelian pola baju TAK? 😉
Nanti bole melaram dengan baju fesyen terkini BEST KAN? 😉
Sy nk bagi special harga utk pola-pola ni..nama dia SUPERPOLA
.
✔ SPECIAL utk sis, mommies dan kakak2 yang ada mesin jahit kat umah tapi x pandai nk buat pola baju mengikut design terkini. 😗
.
✔ beli pola dgn 1 harga tapi dapat pelbagai paten baju dan kain.😉
.
✔ memudahkan dan menjimatkan masa kerja memotong kain uolls. 😗
.
✔ pola ni dibuat daripada kertas yg tebal, so akan tahan lama dan lasak juga.😮
.
waaa BEST tu!!! 👍👍👍
nanti Boleh jahit baju sendiri & family, boleh lah jimatkan kos lagi..maklumlah sekarang kos jahit lg mahal dr kain... as long uolls ada basic menjahit baju yg simple.. then bole jahit baju fesyen dengan bantuan SUPERPOLA ni..
.
.
NAK DETAILS pola TAK? 🙋
.
.
Senarai pola dalam 1 set dengan saiz yg sama shj mcm ni,
.
1. Pola kurung moden
2. Pola baju blouse
3. Pola baju kurung princess
4. Pola baju kurung peplum
5. Pola baju baby doll
6. Pola kain duyung 2 keping
7. Pola kain lipat batik.
.
harga dia : rm150 ( 😥 eh mahal nye)
he he ..NI HARGA ASAL kalau beli 7 jenis pola PATEN baju / kain tu,,,
.
👗 tapi PAKEJ ni cuma RM100 bagi 1 SET/1 saiz (JIMAT RM50) 😍
.
tambah;
KOS POS RM10 semenanjung
KOS POS RM20 sabah/ sarawak
.
so CUMA RM110 semenanjung @ RM120 sabah/sarawak,,, je 💘
.
.
👗 haa berminat? dgn set SUPERPOLA NI 😍😍😍
.
akak ada saiz XS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL & 5XL utk pakej ni…💘
.
SMS/WAPP >> SUPERPOLA >>  018 2878 164
.
nk senang order klik sini 📲 :  www.wasap.my/60182878164/Superpola

nk senang order klik sini 📲 :  www.wasap.my/60182878164/Superpola
.
nk senang order klik sini 📲 :  www.wasap.my/60182878164/Superpola
.
.
CEPAT-CEPAT ORDER, NANTI BOLE CEPAT2 JAHIT BAJU RAYA

Nota: 1. cuma pola je ye,, takda nota or tutorial cara jahit tau..
2. pola akan dipos dlm tempoh 7 hari ye.

contoh pola florabeadz


kurung moden dan kain duyung 2 keping


kurung princess

kurung peplum


blaus

kurung baby doll

kain duyung 2 keping

kurung moden dan kain lipat batik