KELAS JAHITAN INTENSIF

Uolls MINAT MENJAHIT ?

Kos UPAH JAHITAN yg semakin MAHAL?

Nak JAHIT BAJU SENDIRI dan family?

MESIN JAHIT ada tapi x reti guna?

Pernah menjahit, tapi dah lama dulu, TERLUPA?

Nak buat BUSINESS JAHITAN?

TAK NAK datang ke kelas jahit yang berkali-kali?

(Kalau rasa soalan diatas ada yang kene mengena dgn anda.. teruskan bacaan anda…)

********************************************************

NAK CARI KELAS JAHITAN???

SAYA FLORABEADZ ada penyelesaian nya..

Kepakaran saya membantu anda dengan MENJAHIT hanya dlm tempoh 1 HARI shj. Anda ‘zero knowledge’ jahitan atau yang x pernah sentuh mesin jahit, akan diajar sehingga pandai.

'CUMA DATANG SATU HARI je PANDAI JAHIT!!!’

******************************************************

SPECIAL tak KELAS JAHITAN di FLORABEADZ ?

a. GURU yang BERTAULIAH ada DIPLOMA PERGURUAN, berpengalaman sebagai guru sekolah selama 10 tahun. Pengalaman sebagai guru jahitan bermula 2011 lagi.. so teknik pengajaran sgt senang dipahami.

b. Hanya perlu datang ke kelas 1 kali sahaja. JIMAT MASA, TENAGA DAN KOS PETROL

c. PENGAJARAN saya SIMPLE & PRAKTIKAL supaya menyenangkan pelajar mempelajari teknik-teknik jahitan.

d. ”MENJAHIT ITU SEMUDAH A B C di FLORABEADZ” , melalui bukti yang nyata, pelajar yang tiada asas jahitan pun boleh siapkan baju dalam masa 1 hari.

e. Harga UPAH JAHIT yang semakin MAHAL..Dengan ilmu jahitan FLORABEADZ,anda boleh mengurangkan kos rumahtangga dengan MENJAHIT PAKAIAN ANDA DAN ANAK-ANAK.

f. Bole jana pendapatan dengan BISNES JAHITAN selepas hadir ke kelas FLORABEADZ. Bisnes yg sangat-sangat lumayan utk disertai.

*******************************************************

CIRI-CIRI KELAS DI FLORABEADZ ACADEMY :

1. Sesuai utk semua golongan walaupun tiada asas menjahit . Peserta akan dapat mempelajari ilmu menjahit ini dlm 1 HARI SHJ UTK 1 PATEN, baju @ langsir @ telekung.

2. Bilangan peserta hanya 6 org maximum dalam 1 hari. Maka tumpuan lebih dapat diberikan oleh tenaga pengajar.

3. Kelas hanya di hari SABTU @ AHAD shj... kelas ini sangat sesuai utk yg mereka bekerja. Waktu kelas 8 jam (9am-6pm)

4. Peserta akan menjahit baju menggunakan ukuran badan sendiri atau isteri. Maka pola yg dihasilkan semasa dalam kelas nanti boleh digunakan utk menjahit baju tersebut pada lain kali.

5. Kelas BERHAWA DINGIN, ada tempat SOLAT, LUNCH FREE, bahan KAIN FREE dan segala PERALATAN MENJAHIT disediakan. Datang lenggang kangkung je 

6. Lokasi kelas ADA 2 tempat, hanya 2 ni shj;

a. MERU, KLANG – Lot 4779 Batu 1 Jalan Paip Meru , Klang

b. SEREMBAN - NO 54, Jln Belida 11, Tmn Bukit Chedang fasa 2

********************************************************

Terdapat pelbagai jenis jahitan yang boleh dipilih untuk datang kelas praktikal intensif siap & pandai 1 hari antaranya…

BAJU KURUNG PESAK, KURUNG MODEN, BAJU MELAYU, TELEKUNG, LANGSIR DAN LAIN-LAIN.

bole klik 'YURAN KELAS' kat atas tu ye...

******************************************************


W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164

W.APP / SMS>> “KELAS florabeadz” >> 018-2878164

*********************************************************

p/s 1 : Kelas kami biasanya penuh SEBULAN dr tarikh kelas...Jadi anda perlu cepat booking untuk hadiri kelas jahitan untuk mengelakkan tarikh yang anda hendak belajar penuh..

“SENANG JE JAHIT”

Cikgu YANTI

Pengasas FLORABEADZ

https://www.facebook.com/florabeadz/

018-2878164


Tuesday, 19 March 2013

Bentuk Jubah empire cut dan Jubah princess cut


ramai yang bertanya apa beza empire cut dan princess cut....
macam mana bentuk nyer??

erm,,, sy nk jawap secara teknikal nanti lagi pening,,, so sy google images dan sy jumpa 2 3 gambar yng boleh tunjuk perbezaan antara kedua nya...
then saya buat lakaran saja utk tunjukkan garisan tersebut...

inilah gambar nye...
kredit to owner gambar,, sy pinjam jer..


JUBAH PINCES CUT
potongan princess cut dr tengah lubang lengan ke bawah

potongan princess cut dr tengah bahu
lakaran garisan princess line



JUBAH EMPIRE CUT



lakaran garisan empire cut di bawah garisan dada
 hopefully,,, penerangan ringkas ini dapat memberikan manfaat kepada anda semua... :)

yg di bawah ni gambar baju hasil jahitan students sy...

 empire cut


princess cut






KALAU JUBAH A CUT PULA...

jubah biasa je.. or ABAYA...














Post a Comment