Showing posts with label kelas jahit MERU KLANG. Show all posts
Showing posts with label kelas jahit MERU KLANG. Show all posts

Tuesday, 16 February 2016

KISAH FLORABEADZ


KISAH FLORABEADZ BERMULA PADA NOVEMBER 2011

DR RUMAH SAYA DI BANDAR SPRINGHILL LUKUT PORT DICKSON

1. BANDAR SPRINGHILL
Bermula di dalam bilik sahaja, sebab cuma 1 or 2 student yang ada.. biasa nye 1 je laa.. he he..



kemudian berpindah ke ruang tamu, since students makin ramai mencecah 5 org...



 

NOVEMEBER 2015, Saya berpindah ke seremban, sebab berkaitan dengan kerja saya, supaya dekat dengan opis.. so disinila pula kelas saya sekarang.. di taman bukit chedang fasa 2..






2. MERU KLANG. tempat ke dua kelas saya.

mula2 tumpang ruang tamu umah mak saya je.. 1st time students yang dtg 2 sahabat baik ni..



1st time kelas di meru klang






dari ruang tamu pindah ke bengkel ni, kedai lamarwah abah, saya baiki sedikit.. dan jadila bengkel saya.. bengkel kampung sy gelarkannya...






 

sedikit demi dikit.. dengan modal yg terkumpul, dapat la bina bengkel baru di tepi rumah mak saya ni..
sekarang ini lah bengkel saya... sejak awal 2015 sehingga kini...








3. DI KUALA TERENGGANU
  tapi dah 2 tahun saya x dapat buat kelas disini.. kekangan kerja yg semakin sibuk di tempat baru... entah bila dapat buat lagi.. jadi memori indah... dapat berkenalan dengan org Terengganu...sedap dpt makn kopok lekor hari2.. he he .. sy suka kopok lekor...




bermula dr kosong.. berdikit2.. dari 1 mesin jahit portable... skrg ada 12 mesin.. alhamdulillah... syukur sgt...
tapi usaha sy belum berhenti... masih etrus berusaha menambah ilmu jahit dan ilmu business utk kembangkan. insya Allah...


Saturday, 23 January 2016

Kelas 23h January. . Meru klang

Suasana kelas di meru..
Dan hasil jahitan student
Happy dah siap baju.. balik kene praktis ye...
Sy yg baju tshirt biru tu ;)







Sunday, 27 December 2015

LOKASI KELAS FLORABEADZ

ADA 2 PILIHAN
DI MERU KLANG ATAU BUKIT CHEDANG SEREMBAN

                                          018 28 78 164 FLORABEADZ
PILIHAN A;
di rumah saya
alamat : NO 54, Jalan Belida 11, Taman Bukit Chedang fasa 2, Seremban 2.







 umah sy berdekatan dan sederet dgn kedai 7E dan kedai mamak AL_NOOR, . Umah 2 tingkat mengadap jalan besar. Jln penghubung antara seremban 2 dan seremban.


____________________________________________________________
PILIHAN B;
di rumah mak saya
alamat : Lot 4779 Batu 1 Jln Paip, Meru, Klang.














dr arah klang ke meru,  jumpa traffic light di pekan meru belok kanan, sebelum klinik belok kiri, anda akan nampak signboard 'FAIRY PARK'  ke kiri. Kemudian anda akan nampak di kiri jalan ada batang paip besar, itulah Jalan Paip, terus kedepan dlm 1km. selepas jumpa 2 biji banglo besar sebelah kanan, selang sebuah umah, itulah umah mak saya,, ada signboard FLORABEADZ dan banner diatas . kalau terlajak skit ada WARUNG MEDANG.. sy sebelum warung tu yea.. tapi kalau dari arah puncak alam or jalan batu arang selepas warung medang le  bengkel sy tu..BENGKEL TU WARNA OREN







___________________________________________________________

Tuesday, 1 December 2015

Offer disember 2015

Assalam

Sempena bulan kelahiran sy.. disember 2015 ini..

Sy buat promosi sikit..

Utk tarikh kelas jahit sy yg berikut
12 disember
13 disember
19 disember
20 disember
Shj

Setiap jenis kelas .. sy beri diskaun rm50
Rm220 jadi rm170
Rm250 jadi rm200
Rm500 jadi rm450

Cepat2 booking ye.. tempat terhad..



Saturday, 21 November 2015