Florabeadz Academy mengadakan bengkel jahitan baju, telekung dan langsir khusus untuk mereka yang berminat belajar menjahit tetapi tidak mempunyai banyak masa untuk menghadiri kelas.

'CUMA DTG 1 HARI DAPAT JAHIT SEPASANG BAJU'

Ciri-ciri kelas di Florabeadz Academy :
1. Sesuai utk semua golongan walaupun tiada asas menjahit . peserta akan dapat mempelajari ilmu menjahit ini dlm 1 hari shj utk 1 paten baju @ langsir @ telekung.

2. Bilangan peserta hanya 6 org maximum dalam 1 hari. Maka tumpuan lebih dapat diberikan oleh tenaga pengajar.

3. Kelas hanya di hari Sabtu atau Ahad shj.. kelas ini sangat sesuai utk yg mereka bekerja. Waktu kelas 8 jam (9am-6pm)

4. Peserta akan menjahit baju menggunakan ukuran badan sendiri atau isteri. Maka pola yg dihasilkan semasa dalam kelas nanti boleh digunakan utk menjahit baju tersebut pada lain kali.

5. Kelas berhawa dingin, ada tempat solat, makan tengahari disediakan dan segala peralatan menjahit disediakan

6. Peralatan dan Mesi Jahit disediakan, student cuma
perlu bawa kain cotton shj

7. Lokasi kelas:
Meru Klang – lot 4779 Batu 1 Jalan Paip Meru Klang
Lukut Port Dickson – No 247 Jalan Springhill 2/8, Bandar Springhill, Lukut.

Monday, 28 January 2013

Kelas di Meru, Klang

Sabtu 27 januari 2013....

Hanie dan fiza... dua sahabat dtg belajar menjahit baju kurung tradisional dan kurung moden...

dalam kemeriahan dirumah mak saya  di meru.... mereka khusyuk menjahit...
 kelas extend sampai kul 8mlm,,,
"nak siap kan baju hari nie juga.... esok hanie ada program lain" kata Hanie...


fiza dgn baju kurung tradisional...

hanie dan baju kurung moden

Kelas di rumah zaty

Rumah Zaty di Kuarters TUDM, TTDI JAYA, Shah Alam....

25 hb sy ke rumah zaty dalam kawasan TUDM, ....
zaty nak buat baju kurung riau atau pesak gantung...
selepas berbincang, dia nak buat baju kurung riau dengan kain susun tepi.....

yang best nyer,, Zaty dah siap beli mesin jahit,,,,,
Brother NV50..... canggih tu... tak yah guna kaki,,, guna tangan jer
ha ha... tekan punat jer...kat badan mesin tu....
sy pun x pernah guna...
so hari nie mari belajar jahit dan belajar guna mesin baru....




pn zaty yang tekun menjahit .....



 taaaraaaaa...

baju dah siap..... baju kurung riau dan kain susun tepi
dalam tempoh kurang dari 8 jam.... sebab kelas start pukul 10.45am sampai pukul 5.30pm, siap rehat 1 jam utk makan tengahari.

Pn zaty nie ada 3 baju lagi nak belajar jahit,,,
So, bulan 2, 3 dan 4 nanti sy akan ke rumah beliau lagi utk kelas seterusnya....

Baju blaus dan seluar pallazo

Special dari pn Miza, ex student baju kurung riau sy,,
Kali nie beliau nak belajar jahit blaus dan seluar pallazoo.....

...

seluar pallazo dr kain batik dan blaus

POLA KURUNG MODEN

TOTURIAL BUAT POLA KURUNG MODEN...

hari nie sy nak share cam mana nak draf pola kurung moden....



nanti sy citer cam na, nak potong dan jahit pulak yea...

Thursday, 17 January 2013

Ruang menjahit saya yg BARU

Kelmarin mr. hubby tolong pindahkan kedua-dua mesin jahit heavy duty saya yg berat tu ke bilik tengah.......

katanya supaya selesa semasa kelas menjahit nanti sebab bilik tu ada aircond...

aircond kat atas tu, sebelah tingkap.... yg kat bawah tu kelengkapan menjahit sy


ini 2 mesin jahit sy



So, inilah rupanya bilik yg saya gunakan semasa mengajar pelajar jahitan saya.... kat dalam gambar tu cuma tunjuk mesin yg besar2,,,, mesin jahit lurus dan mesin jahit tepi yg portable x tunjuk pun,,, ada kt tepi...

so, start 19hb januari 2013,, kelas menjahit dirumah sy dalam bilik yang berhawa dingin... :)
ermmm,,,, sangat selesa...

hopefully bakal-bakal pelajar sy akan rasa lebih selesa utk belajar menjahit nanti.....

Thursday, 10 January 2013

Kelas Menjahit Baju Kurung di MERU, KLANG

Kelas ini saya adakan di umah mak saya di Jalan Paip , Meru, Klang...

hanya pada hujung minggu (Sabtu dan Ahad)

kira kira 1 km dari Pekan Meru....

berminat?

yuran hanya rm150 .. jahit baju dari mula buat pola , potong kain dan siap jahit.

hubungi sy 0137729088 utk menetapkan tarikh kelas,,,

tuan puan kene booking awal sebulan utk kelas sy yea,, sebab sy x ambik ramai2 student dalam 1 hari..



antara student sy di meru
mata lalat yg telah disiapkan oleh student,,
ruang menjahit di meru
                      ______________________________

Saya juga boleh ke rumah tuan/puan di kawasan yg berdekatan dengan Meru...
seperti Bandar Setia Alam, Bandar Puncak Alam, Shah Alam....