Followers

Monday, 28 January 2013

Kelas di Meru, Klang

Sabtu 27 januari 2013....

Hanie dan fiza... dua sahabat dtg belajar menjahit baju kurung tradisional dan kurung moden...

dalam kemeriahan dirumah mak saya  di meru.... mereka khusyuk menjahit...
 kelas extend sampai kul 8mlm,,,
"nak siap kan baju hari nie juga.... esok hanie ada program lain" kata Hanie...


fiza dgn baju kurung tradisional...

hanie dan baju kurung moden

Kelas di rumah zaty

Rumah Zaty di Kuarters TUDM, TTDI JAYA, Shah Alam....

25 hb sy ke rumah zaty dalam kawasan TUDM, ....
zaty nak buat baju kurung riau atau pesak gantung...
selepas berbincang, dia nak buat baju kurung riau dengan kain susun tepi.....

yang best nyer,, Zaty dah siap beli mesin jahit,,,,,
Brother NV50..... canggih tu... tak yah guna kaki,,, guna tangan jer
ha ha... tekan punat jer...kat badan mesin tu....
sy pun x pernah guna...
so hari nie mari belajar jahit dan belajar guna mesin baru....



pn zaty yang tekun menjahit .....



 taaaraaaaa...

baju dah siap..... baju kurung riau dan kain susun tepi
dalam tempoh kurang dari 8 jam.... sebab kelas start pukul 10.45am sampai pukul 5.30pm, siap rehat 1 jam utk makan tengahari.

Pn zaty nie ada 3 baju lagi nak belajar jahit,,,
So, bulan 2, 3 dan 4 nanti sy akan ke rumah beliau lagi utk kelas seterusnya....

Baju blaus dan seluar pallazo

Special dari pn Miza, ex student baju kurung riau sy,,
Kali nie beliau nak belajar jahit blaus dan seluar pallazoo.....

...
seluar pallazo dr kain batik dan blaus

POLA KURUNG MODEN

TOTURIAL BUAT POLA KURUNG MODEN...

hari nie sy nak share cam mana nak draf pola kurung moden....



nanti sy citer cam na, nak potong dan jahit pulak yea...

Wednesday, 23 January 2013

BANNER 2013


untuk tahun 2013,,, sy buat banner nak gantung kat tempat yg startegik.. erm.. tp tgh pikir lagi mana nak gantung nie??? 
area umah tepi jln besar ler kot...
umah mak klang,,, dah ada tmpat..
tampin....
lagi????
cari lagi tmpat yg sesuai...


Thursday, 17 January 2013

koleksi jahitan manik 2012









Ruang menjahit saya yg BARU

Kelmarin mr. hubby tolong pindahkan kedua-dua mesin jahit heavy duty saya yg berat tu ke bilik tengah.......

katanya supaya selesa semasa kelas menjahit nanti sebab bilik tu ada aircond...
aircond kat atas tu, sebelah tingkap.... yg kat bawah tu kelengkapan menjahit sy


ini 2 mesin jahit sy



So, inilah rupanya bilik yg saya gunakan semasa mengajar pelajar jahitan saya.... kat dalam gambar tu cuma tunjuk mesin yg besar2,,,, mesin jahit lurus dan mesin jahit tepi yg portable x tunjuk pun,,, ada kt tepi...

so, start 19hb januari 2013,, kelas menjahit dirumah sy dalam bilik yang berhawa dingin... :)
ermmm,,,, sangat selesa...

hopefully bakal-bakal pelajar sy akan rasa lebih selesa utk belajar menjahit nanti.....

Thursday, 10 January 2013

Kelas Menjahit Baju Kurung di MERU, KLANG

Kelas ini saya adakan di umah mak saya di Jalan Paip , Meru, Klang...

hanya pada hujung minggu (Sabtu dan Ahad)

kira kira 1 km dari Pekan Meru....

berminat?

yuran hanya rm150 .. jahit baju dari mula buat pola , potong kain dan siap jahit.

hubungi sy 0137729088 utk menetapkan tarikh kelas,,,

tuan puan kene booking awal sebulan utk kelas sy yea,, sebab sy x ambik ramai2 student dalam 1 hari..



antara student sy di meru
mata lalat yg telah disiapkan oleh student,,
ruang menjahit di meru
                      ______________________________

Saya juga boleh ke rumah tuan/puan di kawasan yg berdekatan dengan Meru...
seperti Bandar Setia Alam, Bandar Puncak Alam, Shah Alam....


kelas menjahit baju intensif di TAMPIN

sy juga ada mengadakan kelas menjahit di umah mak mertua sy di taman indah , tampin...

so sesiapa yang berminat boleh hubungi sy utk maklumat lanjut atau untuk booking kelas....

0137729088

Monday, 7 January 2013

KELAS MAC 2013


KELAS INTENSIF MAC 2013

sila pilih tarikh anda....
lebih awal anda pilih
lebih baik.......


2hb pn zairin di umah beliau Senawang (penuh)

3hb cik sarah, jubah dan cik Tirah, peplum kelas di umah sy LUKUT.(ada 1 kosong di lukut)

9hb cik Adilah, lukut (ada 2 kosong di lukut)


16hb cik sarah dan cik adilah di lukut

17hb pn deptiana, cik masyitah dan cik sharliana (kelas dah penuh)

Kelas di kuala terengganu

    22hb hingga 25hb
    kelas di terengganu  penuh.
 

Kelas di meru klang

30hb

31hb pn deptiana, pn nazrina dan cik atie


KELAS FEBRUARI 2013

UTK BULAN FEBRUARI,
HANYA TARIKH2  INI YANG ADA KELAS

2hb - pn yati, di meru, klang. Bj kurung moden



9hb -pn norina jubah empire cut di bukit naga shah alam

10hb - pn yati, di meru klang, jubah dan pn syuhadah, baju kurung tradisional


11hb - berehat yea...

12hb - pn liza dan cik adilah TAPI postpone lg, student terlupa ada kelas,, syok betul cuti cny....


17hb -cik sarah, lukut. Bj kurung tradisional


23hb - pn zaty di tudm, ttdi, shah alam

24hb -cik sarah, Kebaya dan cik Tirah baju peplum di lukut



tuan-puan akan belajar daripada asas jahitan, guna mesin sehingga siap satu baju yang dipilih.... walaupun masa lebih daripada 8 jam......